Broodbakkerij - Proces

Voor het maken van ons brood zijn alleen de hoogste kwaliteit grondstoffen goed genoeg. De grondstoffen die we gebruiken zijn: bloem, gist, desem, water, zout, en vooral heel veel tijd. Een brood krijgt gemiddeld een proces van 16 tot 24 uur. Hierdoor ontwikkelt er optimaal smaak en aroma doordat de desem heel lang de tijd krijgt om zijn werk te doen. Mede hierdoor is ons brood ook heel goed verteerbaar. Ons wit, bruin en volkorenbrood zijn dan ook gemaakt zonder broodverbetermiddelen. En dus vrij van melk-, of ei bestanddelen.

Onze bloem komt bij Koopmans meel uit Leeuwarden vandaan; een prachtige, transparante en state of the art molen. Met bevlogen vakmensen die er alles aan doen om voor ons de hoogst haalbare kwaliteit te malen. Onze bakkers gaan een aantal keer per jaar op bezoek bij Koopmans. Tijdens deze bezoeken krijgen ze les in een proefbakkerij. Hier leren ze nieuwe producten en technieken kennen, en blijft hun vakkennis up to date. Dit gebeurt onder leiding van een Meester Boulanger, die bij de top van de Nederlandse bakkers hoort.

Desem is een hele oude manier om brood te laten rijzen, ooit uitgevonden door de Egyptenaren. Desem ontstaat door geschilde appels te laten wellen in water, en dit voor drie dagen te laten staan. Hierna worden de appels er uit gezeefd, en blijft er een soort appelcider over. Dit wordt weer gemengd met bloem en het papje begint vervolgens te pruttelen. Er ontstaat een desem cultuur. Regelmatig moet je de desem cultuur verversen met water en bloem, zodat het lekker fris (de zuurgraad van yoghurt) blijft, en geen zure zuurdesem smaak wordt.

Ons brood voldoet uiteraard aan de laatste eisen als het gaat om wet- en regelgeving en bevat dan ook niet meer dan 1,5% gejodeerd broodzout.

contact

Vul uw gegevens hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

De gegevens worden niet opgeslagen op deze website maar uitsluitend gebruikt om contact op te nemen.