Sylvia van de Kletersteeg

Sylvia

Door mijn man Wim ben ik in aanraking gekomen met de bakkerij. Voorheen was ik Europees secretaresse en heb de Schroevers opleiding in Utrecht gevolgd.

In 1991 ben ik begonnen met werken in de winkel toen ik met Wim trouwde. Ik werd opgeleid door Doortje (moeder van Wim) die voorheen samen met Gerard de bakkerij runde.

Het mooiste aan mijn werk vind ik het contact met de klanten. Het goed informeren en meedenken met de klant vind ik erg belangrijk. Gezelligheid en de sfeer van het dorp maken het een gezellige bakkerswinkel.

Wim van de Kletersteeg 2019

Wim

Van de Kletersteeg is een echte bakkersfamilie. Mijn vader heeft het vak geleerd van zijn vader in Hooglanderveen en is samen met mijn moeder in 1961 een eigen bakkerij begonnen aan de Zevenhuizerstraat in Hoogland.

Vanaf mijn zesde wist ik dat ik bakker wilde worden en vanaf mijn twaalfde werkte ik in het weekend mee in het bedrijf. Eén van de eerste keren dat ik mee mocht helpen in de bakkerij, was ik alvast met mijn bakkerspak aan op bed gaan liggen, zodat ik gelijk klaar voor de start was!

Van mijn oudere neef had ik gehoord dat je naar een speciale bakkersschool in Wageningen kon. Dat was toen de MTS. Op 21-jarige leeftijd heb ik daar mijn bakkersdiploma behaald.
Doordat mijn vader een hernia kreeg, ben ik vervroegd uit militaire dienst gekomen. Ik was 22 toen ik in de bakkerij van mijn ouders ben gaan werken om mijn vader te vervangen. Dat beviel zo goed dat ik ben gebleven en er gelijk voor ben gegaan.

Het mooie aan ons vak is dat je nauw betrokken bent bij je klanten en iedere dag lekkere en eerlijke producten voor ze mag maken. Het geeft een waanzinnige kick als je ziet dat mensen terugkomen voor de producten die je zelf met veel passie en liefde hebt gemaakt. Het is topsport om een mooi assortiment brood- en banketproducten te maken. Doordat je doet wat je leuk vind gaat het ook een beetje vanzelf. Ik ben er dan ook trots op dat Bart en Saskia (onze kinderen) interesse hebben het bedrijf voort te zetten.

Bart van de Kletersteeg 2019

Bart

Van kinds af aan wilde ik al bakker worden. Op zaterdag mocht ik helpen met bollen inpakken en schoonmaken. Dan zette ik mijn wekker expres een uur te vroeg, zodat ik nog wat van de nacht kon meemaken. Net als mijn vader wilde ik naar de bakkersvakschool in Wageningen. Na verschillende stages en werkplekken, ben ik in 2015 in de bakkerij van mijn ouders gaan werken. Eerst in de banketbakkerij en een paar jaar later in de broodbakkerij. 

Broodbakken is echt mijn passie, daar kan je me letterlijk ‘s nachts voor wakker maken. Ik vind het mooi dat je iedere dag iets maakt van grondstoffen die de natuur ons schenkt; bloem, water, en zout. Ik houd waanzinnig veel van de geur, het tempo en de warmte. 

Het allermooiste vind ik dat je alle aandacht die je aan het product geeft, direct terugziet in het eindresultaat. Bijna iedere dag sturen we wel ‘iets’ bij om een beter product te maken. Door moderne apparatuur is het werk goed vol te houden en hoeven wij niet meer midden in de nacht te beginnen met werken.

Saskia van de Kletersteeg 2019

Saskia

Van jongs af aan wilde ik samen met mijn broer al graag meehelpen in de bakkerij. Het begon met bollen inpakken en schoonmaken op zaterdag. De oudste mocht als eerste beginnen en jammer genoeg was ik dat niet. Hoe eerder hoe beter! Want ik wilde ook graag met de grote jongens meedoen.


Toen ik ouder werd hielp ik mee in de banketbakkerij, met het maken van de roombroodjes en het vruchtengebak. Het mooiste aan mijn vak vind ik dat wij iedere dag met de beste grondstoffen en vakmanschap banket producten mogen maken.


Na de middelbare school ben ik naar de bakkersvakschool in Wageningen gegaan. In 2016 ben ik ’thuis’ in onze eigen (banket) bakkerij gaan werken. De decembermaand is de drukste, maar wel de gezelligste tijd van het jaar. Het is echt teamwork om met z’n allen zo veel verschillende producten in korte tijd te kunnen maken.

contact

Vul uw gegevens hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

De gegevens worden niet opgeslagen op deze website maar uitsluitend gebruikt om contact op te nemen.