Bart

Bart van de Kletersteeg

Bart

Van kinds af aan wilde ik al bakker worden. Op zaterdag mocht ik helpen met bollen inpakken en schoonmaken. Dan zette ik mijn wekker met opzet een uur te vroeg, zodat ik nog wat van de nacht kon meemaken. Al op jonge leeftijd wist ik dat ik naar de bakkersvakschool in Wageningen wilde.

Mijn ervaring heb ik mogen opdoen bij onder andere: Bakkerij Lakerveld in Wijk bij Duurstede, Vroeg in Bunnik en van Bentum in Lobith. Na mijn opleiding kreeg ik de kans om bij de Gebroeders Niemeijer in Amsterdam te gaan werken.

In 2015 ben ik in de bakkerij van mijn ouders gaan werken. Eerst in de banketbakkerij en een paar jaar later in de broodbakkerij. Broodbakken is echt mijn passie, daar kan je me letterlijk ’s nachts voor wakker maken. Ik vind het mooi dat je iedere dag iets maakt van grondstoffen die de natuur ons schenkt: bloem, water, en zout. Ik houd waanzinnig veel van de geur, het tempo en de warmte in de bakkerij. Het allermooiste vind ik dat je alle aandacht die je aan het product geeft, direct terugziet in het eindresultaat. Bijna iedere dag sturen we wel ‘iets’ bij om een beter product te maken. Door moderne apparatuur is het werk goed vol te houden en hoeven wij niet meer midden in de nacht te beginnen met werken.

Deel:

contact

Vul uw gegevens hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

De gegevens worden niet opgeslagen op deze website maar uitsluitend gebruikt om contact op te nemen.