Ontdek ons
brood o.o

Wil je graag iets meer verdieping over het maakproces van ons brood, op de hoogte gehouden worden van verbeteringen, of ben je gewoon benieuwd naar de laatste updates over ons brood 0.0? Lees dan onze blogs.

Alleen de hoogste
kwaliteit grondstoffen

Voor het maken van ons brood, zijn alleen de hoogste kwaliteit grondstoffen goed genoeg. De basis grondstoffen die we gebruiken zijn: bloem, zemelen, kiemen, water, huisgemaakte desem, zout, 0,5% gist. We geven ons brood vooral heel veel tijd! Studies wijzen uit, dat hierdoor de verteerbaarheid verbetert. Meer essentiële voedingstoffen o.a. vitaminen en mineralen (micro nutriënten) kunnen hierdoor worden opgenomen door het lichaam!

Meer vakmanschap,
Liefde, precisie en passie

Ons unieke proces is het beste van twee werelden: een hoog percentage desem en 0,5% gist. Het brood krijgt een rijs- en verwerkingsproces van 18 tot 24 uur. Omdat de desem lang de tijd krijgt zijn werk te doen, wordt er optimaal smaak en aroma ontwikkeld. Maar het belangrijkste is dat door de desem en de rijstijd de vitamine en mineralen vrij gemaakt worden uit de tarwekorrel, waardoor het lichaam de voedingstoffen goed kan opnemen.

Traceerbaar van
akker tot bakker

Ons meel is traceerbaar van akker tot bakker en vrij van toegevoegde E-nummers. VDK (Van de Kletersteeg) tarwebloem is speciaal voor ons ontwikkeld en samengesteld van hoogwaardige tarwe soorten uit het Noord- Amerikaanse- en Canadese landklimaat en Europese zeeklimaat. Deze combinatie zorgt voor een unieke smaakontwikkeling. Een ander tarwe soort wat we gebruiken is CS tarwe. Deze (single blend) tarwe wordt geteeld voor het verbeteren van de malsheid van ons brood. Deze tarwe wordt alleen nog kleinschalig verbouwd op de proefvelden rondom het Duitse Harz gebergte.

We zijn trots op het nieuwe assortiment zonder brood- en meel­verbeteringsmiddelen.

Wim van de Kletersteeg

Bakker

contact

Vul uw gegevens hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

De gegevens worden niet opgeslagen op deze website maar uitsluitend gebruikt om contact op te nemen.