Hallo,
dit zijn wij

Wij zijn een echte bakkersfamilie. Het bakkersvak is in onze familie van generatie op generatie doorgegeven. De passie en liefde voor het vak is de inspiratiebron van waaruit wij werken. Mocht je interesse hebben om bij ons te komen werken? Bakkerij/ winkel stuur dan vrijblijvend je cv naar bestelling@vandekletersteeghoogland.nl

Bart

Van kinds af aan wilde ik al bakker worden. Op zaterdag mocht ik helpen met bollen inpakken en schoonmaken. Dan zette ik mijn wekker met opzet een uur te vroeg, zodat ik nog wat van de nacht kon meemaken. Al op jonge leeftijd wist ik dat ik naar de bakkersvakschool in Wageningen wilde.

Mijn ervaring heb ik mogen opdoen bij onder andere: Bakkerij Lakerveld in Wijk bij Duurstede, Vroeg in Bunnik en van Bentum in Lobith. Na mijn opleiding kreeg ik de kans om bij de Gebroeders Niemeijer in Amsterdam te gaan werken.

In 2015 ben ik in de bakkerij van mijn ouders gaan werken. Eerst in de banketbakkerij en een paar jaar later in de broodbakkerij. Broodbakken is echt mijn passie, daar kan je me letterlijk ’s nachts voor wakker maken. Ik vind het mooi dat je iedere dag iets maakt van grondstoffen die de natuur ons schenkt: bloem, water, en zout. Ik houd waanzinnig veel van de geur, het tempo en de warmte in de bakkerij. Het allermooiste vind ik dat je alle aandacht die je aan het product geeft, direct terugziet in het eindresultaat. Bijna iedere dag sturen we wel ‘iets’ bij om een beter product te maken. Door moderne apparatuur is het werk goed vol te houden en hoeven wij niet meer midden in de nacht te beginnen met werken.

Wim

Van de Kletersteeg is een echte bakkersfamilie. Mijn vader heeft het vak geleerd van zijn vader in Hooglanderveen en is samen met mijn moeder in 1961 een eigen bakkerij begonnen aan de Zevenhuizerstraat in Hoogland.

Vanaf mijn zesde wist ik dat ik bakker wilde worden en vanaf mijn twaalfde werkte ik in het weekend mee in het bedrijf. Eén van de eerste keren dat ik mee mocht helpen in de bakkerij, was ik alvast met mijn bakkerspak aan op bed gaan liggen, zodat ik gelijk klaar voor de start was!

Van mijn oudere neef had ik gehoord dat je naar een speciale bakkersschool in Wageningen kon. Dat was toen de MTS. Op 21-jarige leeftijd heb ik daar mijn bakkersdiploma behaald.
Doordat mijn vader een hernia kreeg, ben ik vervroegd uit militaire dienst gekomen. Ik was 22 toen ik in de bakkerij van mijn ouders ben gaan werken om mijn vader te vervangen. Dat beviel zo goed dat ik ben gebleven en er gelijk voor ben gegaan.

Het mooie aan ons vak is dat je nauw betrokken bent bij je klanten en iedere dag lekkere en eerlijke producten voor ze mag maken. Het geeft een waanzinnige kick als je ziet dat mensen terugkomen voor de producten die je zelf met veel passie en liefde hebt gemaakt. Het is topsport om een mooi assortiment brood- en banketproducten te maken. Doordat je doet wat je leuk vind gaat het ook een beetje vanzelf. Ik ben er dan ook trots op dat Bart en Saskia (onze kinderen) interesse hebben het bedrijf voort te zetten.

Saskia

Van jongs af aan wilde ik samen met mijn broer al graag meehelpen in de bakkerij. Het begon met bolletjes inpakken en schoonmaken op zaterdag.

Toen ik ouder werd, hielp ik mee in de banketbakkerij met het maken van de roombroodjes en het vruchtengebak, daar had ik veel plezier in!
Na de middelbare school ben ik naar de bakkersvakschool in Wageningen gegaan. Na bij verschillende bedrijven stage te hebben gelopen ben ik in 2016 “thuis” in de bakkerij gaan werken.

In 2021 hebben wij een 2e vestiging geopend in Laren. Een gezellige bakkerswinkel in een karakteristiek pand. Door de ontwikkeling van ons “Brood 0.0” en onze nieuwe winkel in Laren, zijn wij een deel van ons gebaksassortiment gaan betrekken van patisserie De Rouw uit Vught.

Het mooiste aan mijn vak vind ik, dat ik elke dag met de beste grondstoffen mooie producten mag maken. De decembermaand is de drukste, maar wel de gezelligste tijd van het jaar. Het is echt teamwork om met z’n allen zoveel verschillende producten in korte tijd te kunnen maken.

Neem een kijkje in een van onze winkels, en ontdek zelf de kracht van puur natuur!

contact

Vul uw gegevens hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

De gegevens worden niet opgeslagen op deze website maar uitsluitend gebruikt om contact op te nemen.